Friday, May 27, 2016

Sakar Cadı Vini

Biz hep cadıları kötü biliriz değil mi? Bugünkü kahramanımız Cadı Vini kalıpları kıran bir cadı. Öncelikle kötü kalpli değil. Bir diğer önemli özelliği ise sakar olması. Anlayacağınız son derece insani özelliklere sahip. Bugünkü kitabımız ‘Sakar Cadı Vini’nin Korsanlık Macerası’nda Vini’nin kedisi Vilbur ile kuzeni Kütpat’ın doğum günü partisine aldıkları davet  ile hikayemiz başlıyor. Bir sihirli değneğiniz varsa ve onu iyilik için kullanıyorsanız hayatınızı kolaylaştırabilme şansına sahip olursunuz. Sakar Cadı Vini de tam da böyle yapıyor. Abrakadabra deyip ne giyeceğiz derdine son veriyor. Kendisi bir korsan kediye dönüşürken kedisi Vilbur da tabiatına aykırı bir biçimde papağan olunca, Vini’nin uçan süpürgesine atlayıp baloya gidiyorlar. Son dönemde yazılan hikaye kitaplarında masal temalarının içine günümüze ait detayların serpiştirildiğini sıklıkla görüyoruz. Sakar Cadı Vini’nin  Korsanlık Macerası’nda da hem klasik masal temalarına hem de bugüne ait ayrıntılara rastlıyoruz. Örneğin baloda davetliler arasında periler, soytarılar, bir aslan, bir prenses, bir sürü korsanın (klasik masal temaları) dışında ayrıca uzaylı kostümü ile katılan bir davetli var. Ancak hikayede korsanlarımızın son bir eksiği var. Bir abrakadabra ile eksik olan korsan gemisi ve define haritası sorununu da Cadı Vini çözünce davetliler define adasını bulmak için denizlere açılıyorlar. Malum harita okumak pek kolay iş değil, o ada mı bu ada mı derken sonunda definenin olduğuna inandıkları adada kıyıya çıkıyorlar. Kıyıya çıkınca Sakar Cadı ve diğer korsanları gerçek korsanlar karşılayınca işler biraz karışıyor.

Sakar Cadı Vini’nin Korsanlık Macerası Türkiye İş Bankası KültürYayınları tarafından yayımlanmış. Yazarı Valerie Thomas çizeri ise Korky Paul. Kitabın resimlerinin üslubu alışık olduğumuz tarzdan oldukça farklı. Görseller daha ince çizgiler ile ayrıntılı biçimde resmedilmiş. Kitabın kapak içlerini ise Bahçeşehir İlköğretim Okulu öğrencilerinden 8 yaşında dört ayrı öğrenci çizmiş. Küçük çizerler Selin Apaydın, Hasan Oğuz Kullelioğlu, Siyabend Atlı ve Selin Apaydın. Hepsini tebrik ediyorum. Sakar Cadı’nın farklı maceraları yine aynı yayınevi tarafından yayımlandı.

Bugünlük bu kadar. Ben cumartesi günü Unique İstanbul Maslak’ta Tırtıl Kids’de, pazar günü ise Bebek Şenliği’nde Happy Nest Standında Osman Hamdi Bey’i imzalayacağım.


Beklerim... 

No comments:

Post a Comment