Wednesday, November 2, 2016

Para Ağaçta Yetişmiyor










Kitabın adını okuduğunuzda birçoğunuzun ne yazık ki dediğini duyar gibi oluyorum. Düşünebiliyor musunuz her gün ağaçtan istedğimiz miktarda parayı hiç sorunsuz toplayabildiğimizi? İlk etapta maddi zorlukların ortadan kalkacak olması hepimiz için cazip bir durum. Peki ya üretmek, bir amaç veya ideal uğruna çalışmak? Jennifer Moore-Mallinos'un yazdığı Gustavo Mazali'nin resimlediği 'Para Ağaçta Yetişmiyor' böyle bir durumun aslında bizleri nasıl mutsuz edeceğini anlatıyor.

Günümüz koşullarında satın almanın, tüketmenin sonu neredeyse yok. Sınırsız uyaranlara maruz kalan çocuklarımıza parasal sorumluluk kavramını kazandırmak ise oldukça zor. Tasarruf etmek, ihtiyacımız kadar satın almak ve özellikle çalışarak kazanmanın erdemini küçük yaşlarda edinmeleri, hayatları boyunca mutlu olabilmelerinin kilit noktalarından bir tanesi. Bizim annelerimizin babalarımızın çocukluğunda özellikle erkek çocuklar yazın bir kısmında işe gidip kendi hayatlarının sorumluluğunu almayı erken yaşta öğrenebilme şansına sahiplermiş. Tabiiki burada bahsettiğim çocuk işçilik asla değil. Kitabı okuduğunuz zaman küçük kahramanımızın annesine yardım ederek kazandığı paranın O'nu ne kadar mutlu ettiğini göreceksiniz.

Doğan Egmont'un Hayat Dersleri isimli serisinden yayımlanmış. 'Ev Alma Komşu Al' ve 'Ders Çalışmak Zor Değil' ise serinin diğer kitapları.

İdeallerinizin hiç bitmemesi dileğiyle... 

No comments:

Post a Comment