Friday, March 18, 2016

Böğürtlen Cini ve Sarı Gaga

Merhaba. Bugün size yaşlı ağaç ve Böğürtlen Cini ile yalnız kalan Sarı Gaga’nın dostluk ve dayanışma hikayesinden bahsetmek istiyorum. Kitabımız Yapı Kredi Yayınları Doğan Kardeş Kitaplığı’ndan yayınlanan ‘Böğürtlen Cini ve Sarı Gaga’. 

Yaşlı Böğürtlen Cini bir gün ormanda dolaşırken bir ses duyar. Ormanın derinliklerine doğru yürüdüğündeyse kışın yapraklarını dökmemiş bir ağaç görür. Yaşlı ağaç Böğürtlen Cini’ne yazın dallarına yuva yapan ancak kış geldiğinde göç edememiş bir kuş ailesinden bahseder ve bu yüzden yapraklarını dökmediğini anlatır. Bunun üzerine Böğürtlen Cini yardım etmek için kuşu evine alır. Artık ağaç yapraklarını rahatlıkla dökebilecektir. Zaman geçmiş bahar gelmiştir. Bir bahar sabahı kuş böğürtlen cinini telaş içinde yaşlı ağaca götürür. Böğürtlen cini yaşlı ağacın yanına gittiğinde gördüğü manzara karşısında çok üzülür. Artık yardım etme zamanı kuşa gelmiştir.

Feridun Oral tarafından yazılan ve çizilen Böğürtlen Cini ve Sarı Gaga klasik bir masal tadında. Gerçek üstü bir kahraman ve kuş arasındaki dostluk, yaşlı ağaçla dayanışma duygusu, doğanın dengesi, döngüsü o kadar güzel anlatılmış ki....

 Yazar bu kitapla Japonya’da UNECSO Noma-Concours tarafından 1992 yılında düzenlenen bienalde Runner-Up ödülünü almış.

Kitapları çocuklarınızla okurken onlara muhakkak kitapların yazarından ve çizerinden bahsetmenizi tavsiye ederim. Böylece zaman içerisinde sevdikleri yazarlar ve çizerler olur,  onlara yazarı ve çizeri takip etme alışkanlığını ve zevkini kazandırabilirsiniz. Kitabı biz dört yaşından itibaren okumaya başladık. Defalarca okuduk.  Bakalım yarın hangi kitabın sayfalarını çevireceğiz?