Monday, March 21, 2016

Neboş Davetsiz Misafir

Günaydın. Eski evimiz apartman dairesi olmasına rağmen büyük bir bahçesi vardı. Kocaman manoyla ve çitlembik ağacının olduğu güzel bir bahçe... Bahçe olur da kedi ve kuşsuz  olur mu? Bahar aylarında gecenin sessizliğinde bahçeden gelen bir ses duyardık. Bahçede yavru bir kuş, uçmayı öğrenebilecek yeterli açık alan bulamamış, yerde cik cik sesine benzer sesler çıkarıyor. Bulabildiğimiz yüksek ve açık alana çıkıp onları uçurmaya çalışırdık.

Dün Arda ile okuduğumuz kitap bir yavru martı ve köpeğin arkadaşlık hikayesiydi. Kitabımız ‘Neboş Davetsiz Misafir’. Kitap gerçek bir hikayeyi anlatıyor. Neboş da bizim bahçemize uçamayıp, düşen kuş yavruları gibi kitabın yazarının bahçesine düşen bir martı yavrusu. Minik Neboş bahçede ev sahibi Pide tarafından çok sıcak bir biçimde karşılanıyor. Pide barınaktan gelmiş yüzmeyi çok seven, arkadaş canlısı bir Golden Retriever. Barınaktan gelen hayvanlar evsiz olmanın ne demek olduğunu iyi bilir. Bütün hayvanlar duyarlıdır. Bilenler bilir barınak hayvanları daha farklıdır. Pide de evsiz kalan yavru martı Neboş’a evinin kapılarını açıyor, onunla arkadaş oluyor. Bu arada Neboş’un annesinin çatıdan onlara seslenmesini de unutmamak lazım. Kitapta şahit olduğunuz arkadaşık o kadar güzel ki.. Neboş’un  Pide’nin poposunu gagalaması, Pide’nin yemeğine ortak olmaya çalışmasına okurken Arda kahkalarla güldü. Kitabın çok önemli bir ayrıntısı var. Gerçek bir arkadaşlık olduğu için hikaye çizimle değil fotoğraflarla anlatılmış. Neboş’u tüm bu yaramazlıkları yaparken, Pide’nin yemeklerini mama kabından yemeye çalışırken Neboş yıkanırken veye uçmayı öğrenirken fotoğraflarını görebiliyorsunuz. Ne dersiniz bu güzel arkadaşığın sonunda Neboş uçmayı öğrenmiş annesinin yanına gitmiş midir?

Kitap Sedef Özge tarafından yazılmış, Hayykitap tarafından yayınlanmış. Dün Arda ile üç ayrı kitaba bakarken Arda fotoğrafları görünce bu kitabı seçti. Okurken de çok keyif aldık. Neboş Davetsiz Misafir’i okurken siz de bahar gelirken doğaya yeniden hayran kalacaksınız.


Güzel, huzurlu, mutlu bir hafta olması dileğiyle...