Monday, April 4, 2016

İyi Yürekli Dev Memo


Günaydın! Bugün sizleri Arda ile çok sevdiğimiz bir yazarın, Julia Donaldson ve çizerin Axel Scheffler'in yeni kitaplarından biriyle, 'İyi Yürekli Dev Memo' ile tanıştırmak istiyorum.

Adından da tahmin ettiğiniz gibi kahramanımız bir Dev. Şehrin en pasaklı Dev'i Memo. Ama artık Memo pasaklı olmak istemiyor. Sonunda gidip kendine son derece bakımlı görünmesini sağlayan yepyeni kıyafetler alıyor. Ama Memo yufka yürekli bir dev. Evine dönerken kıyafetlerini yardıma ihtiyacı olan hayvanlara veriyor. Memo'nun kıravatı zürafa için atkı olurken ayakkabıları fareler için sıcak bir yuva oluyor. Memo teker teker ne aldıysa yardıma ihtiyacı olan hayvanlara dağıtıyor.  Sizce kıyafetsiz kalan Memo yaptığı iyiliklerin ödülünü alacak mı? Hayat O'na nasıl bir sürpriz hazırlamış olabilir?

İyi Yürekli Dev Memo içinde klasik ögeler barındıran modern bir masal. Hani her şeyin küçüğünü severiz ya burada kocaman bir Dev'i seviyoruz. Korkmuyoruz o kadar büyük bir canlıdan. Hem de Dev bize bu imaj devrinde görüntünün hiç bir önemi olmadığını gösteriyor.

Julia Donaldson son derece üretken bir yazar. Çocuklar için şarkılar ve şiirler de yazıyor. Zaten bu kitabını da güzel bir şiirle bitirmiş. Kitaplarını Axel Scheffler çiziyor. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan 'İyi Yürekli Dev Memo' yu Ali Berktay çevirmiş. Biz önceki kitaplarından, yine aynı yayınevi'nden çıkan 'Zogi'yi ve Popcore Çocuk Kitapları tarafından yayınlanan 'Süpürgede Yer Var mı?' yı da çok sevmiştik.

Bugün İyi Yürekli Dev ile masallar diyarına yol aldık.

Yarın görüşmek üzere...