Thursday, April 14, 2016

Dünyamızı Isıtan Sarı Güneş

Bugün yine Dünya turu var! Bu sefer bize Pötikare Yayınları’ndan çıkan ‘Dünyamızı Isıtan Sarı Güneş’  kitabı rehberlik edecek. 

Güneşin ışınlarıyla kitabın sayfaları arasında doğduğu birçok yere, Hindistan’a, Afrika’ya veya Kuzey Kutbuna gidiyoruz. Güneşin ışınlarının peşinde bir yolculuğa çıkıyoruz.

Kitabın tasarımından özellikle bahsetmek istiyorum. Kapakta güneş şeklinde bir delik var. Bu delik kitabı her sayfasında var. Kitabın sayfaları üst üste geldiği zaman da güneş olarak görünüyor. Kitap Pötikare Yayınları’nın ‘Delikli Kitaplar’ serisinin bir parçası. Yeşil Tırtıl, Senin Sesin Hangisi, Birlikta Sayalım, Dönen Tekerlekler, Parlak Yıldız, Ot Yemeye Bayılırım serinin diğer kitapları. Her bir kitabın temasına göre bahsettiğim delik bazen bir yıldız, bazen de ineğin burnunun delikleri oluyor. Proje Carlo Alberto Michelini’ye, çizimler Francesca Crovara, çeviri ise Gönen Kerimoğlu Taş’a ait.

Serinin bütün kitaplarında temayla bağlantılı kullanılan renkler ve çizimler de çok güzel. Sarı Güneş’te kullanılan sarı, sarının tonu içimi ısıttı. 

Hep söylüyorum kitapların çıkardığı bu gezilerde atlasınızı yanınızdan eksik etmeyin :)