Wednesday, April 20, 2016

Van Gogh Arkadaşım Vincent


Bugün sizlere klasik olduğuna inandığım bir kitaptan bahsetmek istiyorum. ‘Arkadaşım Vincent Van Gogh’. Bu seri ilk yayımlandığı dönemde kitapçılarda çok göz önündeydi, yeni kitaplar çıktıkça biraz arkada kaldı. Hem hatırlatmak hem de kitabı bilmeyen ebeveynlere tanıtmak için bugün size Vincent ve Paula’nın dostluğundan bahsetmek istiyorum.

Kahramanımız küçük Paula şanslı bir kız, Van Gogh’un arkadaşı. Van Gogh’u resim yaparken seyrediyor. Stüdyosunda ziyaret ediyor. Hikaye Van Gogh tabloları ile anlatılmış. Dolayısıyla hikaye akarken sayfaları çevirdikçe, Van Gogh tablolarının sergisini gezmiş gibi tanımış oluyorsunuz. Kitabın sonunda ise Van Gogh’un hayatı, benimsediği sanat akımı olan empresyonizm ile ilgili bilgi de verilmiş. Serinin diğer kitapları Degas, Monet ve Gauguin. Arda ile benim favorimiz Van Gogh,  ‘Ayçiçekleri’ni çok seviyoruz. Her bir kitap çocuklarımızın sanatla tanışmaları çok önemli. Kitap 1001 Çiçek Kitaplar tarafından yayımlandı, yazarı Anna Obiols, resimleyen Subi. Dilimize kazandıran çevirmen ise Berna Yılmazcan.

Kitabı okuduktan sonra hazır bahar aylarındayken küçük bir doğa gezisi yapıp, doğanın renklerine bakın. Hatta belki eve döndükten sonra renkleri birbirine karıştırıp, eve dönünce farklı renkler elde ederek doğada gördüklerinizi kağıda dökersiniz.


Yarın görüşmek üzere....