Tuesday, April 18, 2017

İstiridye Masal Anlatıyor



"İstiridye Masal Anlatıyor" Arda'nın okuldaki kumbara etkinliğinden, yanında ben olmadan, satın aldığı ilk kitap. Hatta ilk imzalı kitabı. O yüzden yeri bende çok ayrı.

"İstiridye Masal Anlatıyor" bir deniz hikayesi. Denizdeki diğer canlılardan farklı olduğu için yalnız kalan bir denizatının masalı.. Farklı olduğu için evsiz ve arkadaşsız kalan..

Oysa ki birbirimizden farklılıklarımız olsa da ortak tek bir özellik dahi bizi birbirimize yakınlaştırmaya yetmez mi?

"İstiridye Masal Anlatıyor" yine evrensel bir dil olan müziğin, ortak bir duygunun denizatının nasıl arkadaş bulmasına, diğer canlıların O'nu kabul etmelerine yardımcı olduğunu masalsı bir dil ile anlatıyor.

Sanıyorum bu yüzyılda Dünyanın her yerinde farklılıklarımızı kabul etmeyi, birbirimizi sevmeyi öğrenmeye çok ihtiyacımız var.

O yüzden bu masala kulak verelim...

Masalın yazarı Gülşah Özdemir Koryürek ve Müjde Başkale'ye teşekkürlerimizle,



İstanbul For Kids



Bu kitap 2014 yılında yayımlandığında hemen gidip aldığımı hatırlıyorum. İstanbul ile ilgili çocuk kitaplarının öncülerinden. O yüzden yeri benim için ayrıdır. Geçtigimiz hafta oğlumun okulunda İstanbul'un tarihi yerleri ile ilgili bir broşür hazırladıklar. Bizde fırsat bu fırsat ufak bir tarihi yarımada gezisi yaptık. O broşür Arda'nın yaşadığı şehrin tarihi eserlerine ilgisini çok artırdı. Yeni nesil şehrine sahip çıkacak. Okuyacak, öğrenecek emin olun yeter ki bir kapı aralayalim. Kitap ingilizce. Belki yaz tatilinde hem okur hem İstanbul'u keşfedersiniz. Sevgiler...

Halikarnas Balıkçısı


 HALİKARNAS BALIKÇISI




Cevat Şakir'İn en sevdiğim fotoğraflarından. Ara Güler çekmiş. Cevat Şakir'in son yılları.. Arkasında çok sevdiği balıkçılar ve tekneleri.. Cevat Şakir ülkemizin yetiştirdiği en önemli değerlerden. Bodrum'u, sünger avcılarını, balıkçıların hayatını muhakkak O'nun kaleminden okumalısınız. Dün doğumgünüydü. Biz de kendisini bir Merhaba ile selamlayalım. Merhaba!