Saturday, March 19, 2016

Galaksilerarası Edi Ve Uzay Korsanları

Merhaba. Çocuklarımız uzay ile ilgili hikayeleri çok seviyorlar. Çocuklarımızın bilime karşı ilgilerinin çok olumlu bir şey olduğunu ve meraklarının kitaplarla desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugünkü kitabımız çocuklarımızın bu ilgilerini destekleyecek Galaksilerarsı Edi ve Uzay Korsanları. Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanan heyecanlı bir uzay macerası. 
Kahramanımız Edi bir gece teleskobu ile uzaya bakarken Ay’da bir sorun olduğunu fark edince derhal kedisi Sputnik ile Ay’a yardım etmek için uzaya gidiyorlar. Uzaya gidince sorunun ne olduğu anlaşılıyor.  Ay çok parlak olduğu için korsanlar tarafından çalınmak istiyor. Sizce Ay’ı Edi ve kedisi Sputnik kurtarabilecek mi? 
Kahramanımız Edi meraklı, zeki ve aynı zamanda yardımsever bir karakter. Sputnik ise akıllı bir kedi. Edi ve Sputnik’in macerası çok eğlenceli bir hikaye. Ella Denton tarafından yazılmış. Çeviren Şeyda Öztürk. Resimleyen ise Jamie Litter. Biz okurken hikayenin yanı sıra çizimleri de çok sevdik. Özellikle Uzaylı korsanı görmenizi isterim :) 
Edi ve kedisi Sputnik Ay’ı kurtarmaya çalışırken uzay ile ilgili bilgiler hikayenin arasına ustalıkla yerleştirilmiş. Okurken aynı zamanda Ay’ın neden parlak olduğunu, Jüpiter’in uydusunu öğreniyorsunuz. Bildiğiniz gibi kedinin isminin Sputnik olması çocuğunuzla birlikte farklı araştırmalar, okumalar yapmanıza imkan sağlıyor. 
Hatta belki kitabı okuduktan sonra birlikte ufak bir su şişesinin etrafına tutkalla kağıt  yapıştırıp, boyayarak bir uzay mekiği yapmayı deneyebilirsiniz. 

Bugünlük bu kadar. Yarın ne okusak?