Thursday, March 24, 2016

İçiyle Dışıyla Vücudunuz

Günaydın. Çocuklarımız büyürken, gelişirken haklı olarak hemen herşeyi merak ediyorlar, öğrenmek istiyorlar. "Anne yediklerimiz nereye gidiyor?", "İçimizde ne var?", "Ben nasıl doğdum?"... Sonu gelmeyen sorular. Sıkılmayın, yorulmayın :) Tabii bu sorulara cevap vermenin en zor tarafı doğru ve gerçek bilgileri, soruların hiçbirini geçiştirmeden, onların anlayabileceği şekilde vermek. 
Bugün bu konuda bizlere yardım edebilecek bir kitaptan bahsetmek istiyorum; İçiyle Dışıyla Vücüdunuz.

Tübitak Popüler Bilim Kitapları tarafından yayınlanan kitap üç temel bölümden oluşuyor. Yediklerimize neler olur? Duyularımız nasıl çalışır? Bebekler nasıl olur? Her bölüm oldukça ayrıntılı, çocuklarımızın anlayabileceği ve eğlenceli metin ve çizimlerle anlatılmış. Örneğin  birinci bölümde yemek neye yarar, ne yemelisiniz, lezzetli mi, ağzınızda neler oluyor, midenizin içinde neler oluyor, yiyecekler sonra nereye gider, yolculuğun sonu gibi alt başlıklarla detaylı bilgiler var. Her alt başlığın sonunda yer alan açılır kapanır kulakçılarda işi eğlenceli hale getiriyor.  Mesela yemeğimizi yedik, yoculuğun sonuna geldik. Tuvalet yazan kulakçığı açıyorsunuz, yolculuğun sonunun nerede bittiğini görüyorsunuz :) Ayrıca her bölümde birbirinize sorabileceğiniz sorularla ufak yarışmalar yapabilirsiniz.

Alastair Smith ve Judy Tattchell tarafından yazılan kitap Maria Wheatley tarafından resimenmiş. Çizimler ise Yasemin Tanbi’ye ait. Yayınevi kitabı 3 yaş ve üzeri olarak sınıflandırmış. Uzun soluklu kullanabileceğiniz bir kitap. Önce birlikte ilkokul döneminin ilk evrelerinde de kendisi okurken rahatlıkla çocuğunuzu tatmin edebilecek içerikte.

Bugünlük bu kadar :) Acaba yarın dünyamızda hangi kitap olacak?