Tuesday, April 19, 2016

Öğreniyorum - Gökyüzü ve Uzay

Günaydın :) Bugün birlikte Uzaya gideceğiz. Marsık Yayıncılık’tan çıkan ‘Öğreniyorum Gökyüzü ve Uzay’  kitabı ile gökyüzünü bir astronot gibi inceleme şansına sahip olacağız. Bunun için kitabın son sayfasındaki kağıt feneri çıkartıp sayfaları aydınlatmamız yeterli olacak. Kitap ile Gökyüzünü keşfedip, hava araçlarını öğreneceğiz. Sonra Uzaya gidip, dürbünümüzle yıldızlara ve gezegenlere de bakacağız. Özellikle takımyıldızların çocuğunuzun ilgisini çekeceğinden emin olabilirsiniz. Hayvanların sadece yeryüzünde değil, gökyüzünde de var olduğunu, yıldızların nokta birleştime oyunu gibi birleştirildiğinde aslan, yengeç, akrep takımyıldızlarının ortaya çıktığını görecekler.

Kitap, Gökyüzü ve Uzaya meraklı her çocuk için hem eğlenceli hem de basit ve anlaşılabilir içeriğiyle iyi bir başlangıç kitabı. Böyle bir başlangıçtan sonra daha ayrıntılı kitaplara da geçebilirsiniz.

Kitabı okuduktan sonra yazın gökyüzünde çocuğunuzun yıldızları bulmaya ayın hangi evrede olduğunu öğrenmeye çalıştığını göreceksiniz.

‘Gökyüzü ve Uzay’ kitabını ben Arda’ya 3 yaş civarında almıştım. O zamandan beri dönem dönem açıp baktık. Bu kitaptan sonra seride yer alan başka kitaplarında ilginizi çekeceğinden emin olabilirsiniz. Dinozorlar ile Yeryüzü ve Gökyüzü bizim favorilerimiz arasında.


Bugünlük bu kadar, bakalım yarın ne okuyacağız?