Sunday, March 6, 2016

Teo'nun Gece Korkusu




Çocuklarınızın korkuları var mı? Nelerden korkuyorlar? Bu korkuları nasıl yenebiliriz?

Teo’nun Gece Korkusu Kitabı’nda Kahramanımız Küçük Teo’nun büyümesi ile birlikte korkuları da büyümeye başlıyor. Çoğu çocuk gibi Teo da gece karanlıktan veya anlamlandıramadığı seslerden korkuyor. Teo’nun korkusunu yenmek için bulduğu çözüm uyumamak. Bu durum ise anne ile babanın en büyük kabusu.

Bu durumu çözmek için annesi ile türlü çözümler bulmaya çalışıyorlar. Kitapta Teo’nun neden korktuğunun resmini yapması ve farklı çözüm önerileri var. Böylece Teo neden korkmaması gerektiğini görüyor.

Kitap o kadar sahici ki çocuğunuzun okurken Teo’nun yaşadığı her korkuya “Ben de ondan korkuyorum” dediğine şahit olabilirsiniz.

Yazarları Yağmur Artukmaç ve Psikolog Rabia Ünsaldı Köle Kitabın sonunda yer alan anne babalara öneriler bölümünde çocuklar hangi yaşta neden korkar ve nasıl davranılması gerektiği anlatılmış. Hepimiz için bu bilgiler hem kısa hem de ufuk açıcı olmuş.

Kitabın çizeri Nurbanu Asena. İllüstrasyonlar özellikle beyaz bir zemin üzerine, gece çağrışımı yapacak şekilde çizilmiş. Teo korkusunu yenmeye başladıkça sayfaların da beyazladığını görüyorsunuz.

Kitap 2014 yılında Bilgi Yayınevi tarafından yayınlanmış. 

Teo'nun Dalga Geçme Kitabı, Teo'nun Kaka Kitabı, Teo'nun Tablet Kitabı, Teo'nun Tırnak Yeme Kitabı, Teo'nun Can Sıkıntısı Kitabı serinin diğer kitapları.