Monday, April 25, 2016

Arkadaşım Pilot

Günaydın! Bugün sizlere meslekleri tanıtan bir seri olan Türkiye İş Bankası Yayınları Kültür Yayınları’nın Dünyayı Öğreniyorum Serisi ile merhaba demek istiyorum. Hepimizin çabası çocuklarımızın kendilerini mutlu hissedecekleri, hayatlarını anlamlandırabilecekleri, dünyanın her yerinde geçerli olabilecek bir meslek edinebilmeleri için. O yüzden meslekleri onların dünyalarında karşılığı olabilecek şekilde anlatan kitapları çok seviyorum.

Biz, Arda Gökyüzüne meraklı bir çocuk olduğu için, Ralf Butschow’un yazdığı ‘Arkadaşım Pilot’ ile başladık meslekleri öğrenmeye. Pilot Sedat ile önce havaalanını gezdik, check-in yapma, bagajların teslim edilmesi ve alınmasını öğrendik. Sonra sıra uçağın içine geldi. Yakıt depoları, bagajın uçağa yüklenmesi, uçağın içinin temizlenmesi ve tabiiki kokpit gezisi. Pilot Sedat’ın rehberliği ile tüm bu süreçler ile ilgili oldukça ayrıntılı bilgi edindik. Ben uçak benzinine kerosen, uçak mutfağına galley dendiğini Arda ile birlikte kitabı okurken öğrendim.

Serinin diğer kitapları kaptan, dişçi, yarışçı, balerin, futbolcu, itfaiyeci, aşçı, postacı, çiftçi ve makinist. Benim oğlum yıllardır paleontolog olmak istiyor. Bende onu farklı alternatifler ile tanıştırmaya çalışıyorum.


Güzel bir hafta olması dileğiyle..