Thursday, March 31, 2016

Keşfedin Evren

Günaydın. Bugün sizlere bilime özellikle uzaya meraklı çocuklar için bir kitabı tanıtmak istiyorum. Neredeyse artık uzaya, uzayla ilgili kitaplara meraklı olmayan çocuk yok gibi. Bu durum hepimiz için sevindirici :) O yüzden gelin birlikte onların bu ilgilerini teşvik edecek, geliştirecek bir kitabı, Türkiye İş Bankası Yayınları’ndan çıkan ‘Keşfedin Evren’ in sayfalarını çevirelim.

‘Keşfedin Evren’ adından da tahmin edebileceğiniz gibi hikaye kitabı değil. Uzayı çocuklarımızın ilgisini çekecek şekilde onların anlayabileceği dille anlatan bir kitap. Gezegenimiz, Güneş Sistemi, Güneş, Süper Yıldızlar, Dev Gök Adalar, Uzayı Keşfetmek, Etrafta Gezinme kitabın ana başlıkları. Bütün bu başlıklar kısa ve net bilgilerle açıklanmış. Tabii çizimleri de atlamamak lazım. Bütün içeriğin çizimleri son derece etkileyici ve metni destekleyici nitelikte. Bazı sayfaların kendi ebatlarında açılabilir kulakçıları var. Örneğin Güneş Sistemi ve Gezegenler önce yan yana iki sayfada kısa ve net bir içerikle anlatılıyor. Sonra kitabın kulakçıklarını açıyorsunuz. Güneş Sistemi, Gezegenler Uydularıyla orijinal ebatları, renkleri ve görünümleriyle karşınızda:)

Kitabın yaş kategorisi olark 8-13 belirtimiş. Ancak Arda ve ben 5 yaşından beri zaman zaman bu kitabı açıyoruz, okuyoruz, resimlerine bakıyoruz. Eminim ilkokula giderken de kendisi keyifle okuyacak. Çocuğunuzun kütüphanesinde uzun soluklu olarak okuyabileceği, içeriğinden faydalanabileceği bir kitap. Kitabın Yazarı Emily Bone, resimleyen Fabiano Fiorin.

Bugün dünyamızı bir bilim kitabı, ‘Keşfedin Evren’le güzelleştirdik.


Yarın bakalım ne okuyacağız?