Thursday, June 9, 2016

Minik Rakun ve Anılarla Dolu Meşe Palamudu



Hayatta bazı anlar, durumlar vardır açıklaması, yaşaması zor olan. Bana sorarsanız ölümle gelen kayıplar bu durumların en üst sırasında yer alıyor. Bir sevdiğimizi kaybetmek hayatın en kötü yanı. Yaşanan kayıp bazen ailemizden en yakınlarımız, arkadaşımız veya bakıp büyüttüğümüz ev hayvanımız olabilir.  Her haliyle böyle bir durumu yaşamak ve çocuklarımıza açıklamak oldukça zor. Ancak hepimiz böyle deneyimleri yaşadık veya yaşayacağız. Eğer böyle ağır bir süreç yaşıyorsanız veya hayatta böyle olasılıkların varlığından çocuğunuzun da haberdar olmasını istiyorsanız kitaplar yine en büyük yardımcımız. Bugün sizlerle böyle bir deneyim yaşayan ve çok üzgün olan Minik Rakun’un hikayesini paylaşacağım.

Minik Rakun ve Anılarla Dolu Meşe Palamudu’nda kahramanımız Minik Rakun arkadaşı Baykuşu kaybeder. Baykuş bir kaza geçirmiştir. Annesi Rakun’a kazanın ne demek olduğunu izah eder. Minik Rakun çok üzgündür. Annesi Minik Rakun’a Baykuş’u hiç unutmaması için bir anma töreni düzenlemesini önerir. Böylece arkadaşını hiç unutmazsın der. Kelebekleri ve Meşe Palamutlarını çok seven Baykuş’a, Baykuş’un en çok oynamayı sevdiği yere bir anma yapmak için giderler. Rakun ve arkadaşları, Baykuş ile ilgili anılarını anlatır. Bazen hüzünlenip bazen ise gülerek. Tam da bu sırada Baykuş’un yemeği çok sevdiği ve sakladığı meşe palamutları Rakun’un aklına gelir. Doğa onlara bir sürprriz hazırlamıştır. Meşe Palamutları Baykuş’un anısını yaşatmak istercesine büyümüş, ağaç olmuştur...

Audrey Penn’in yazdığı, Barbara L. Gibson’un resimlediği ButikYayıncılık tarafından yayımlanan ‘Minik Rakun ve Anılarla Dolu Meşe Palamudu’ açıklaması zor olayları, oldukça ustalıklı biçimde çocuklarımızın anlayabileceği şekilde anlatmış. Hayatın içinde  olabilecek her şey hikayenin içinde var. Kaza geçirmek, kaybedilen varlıkla ile vedaşmak için düzenlenen tören gibi... Bu kitap da çoğu çocuk kitabı gibi biz büyüklerin de duygularına hitap ediyor.

Tüm sevdiklerinizle mutlu anlar paylaşmanız dileğiyle....