Friday, April 8, 2016

Bino ve Oyun Küpleri



Sevimli Bino arkadaşları sınıfta oynarken saklanıp onları korkutmaya çalışır. Bu duruma sinirlenen öğretmen Bino’ya dağıttığı bütün oyuncakları toplamasını söyler. Arkadaşları Akça Kanat, Koca Ayak, Kızıl Gaga, Kara Ayak, Çıtır, Cimcime ve Küçümen dışarıda oynarlarken Bino oyuncakları toplar. Tabii aklı dışarıda oynayan arkadaşlarındadır. Oyuncakları toplayınca arkadaşlarının yanına oyun alanına gider. Ama kimsecikler yoktur. Bino içeride küpleri toplarken arkadaşları da Bino’ya bir şaka hazırlar.  Sonra ne mi oldu dersiniz?

Sonrası için Bino ve Oyun Küpleri’ni okumanızı öneririm. Bino ve arkadaşları sevimli penguenler...

Kitap çocuklarımıza eğlenceli bir hikaye ile davranışlarının sorumluluğunu üstlenmeyi anlatmış. Bu beceriyi kazanmak sonraki hayatları çok önemli. Bino’nun başka hikayeleri de var. Bino ve Oyuncak Ayı, Bino’ya Bir Hediye, Bino ve Kardan Kale, Gülümse Lütfen Bİno, Bino’nun Seçtiği Oyuncak, Bino Oyuna Katılıyor ile Bino ve Katil Balina serinin diğer kitapları.

Kitap 1001 Çiçek Kitapları'ndan çıkmış. Yazar Marcel van Driel, resimleyen Vera de Backker, çeviri ise Meltem Özdemir’e ait. Çizer resimleri fazla çok net ve anlaşılabilir biçimde çizmiş. Bütün penguenler çok tatlılıar.


Sizlere her yerde karşınıza çıkabilen kitaplar dışında, daha zor bulunabilen ama içerikleri iyi olan kitapları da tanıtmaya çalışıyorum. Acaba pazartesi günü haftaya hangi kitapla başlasak?