Tuesday, June 7, 2016

yeni yayın

Yarın yeni bir kitapla güne başlayacağız:)


Bir Yağmur Damlasının Yolculuğu


Bu yağmurlu günde, biz de bir yağmur damlasının yolculuğuna çıkalım. Tübitak Popüler Bilim Kitaplığı’ndan yayımlanan kitap, suyun hikayesini bir yağmur damlasının nasıl oluştuğu ile anlatmaya başlıyor. Yağmur yağdıktan sonra nehre karışır, toprak tarafından emilir, şelale olur göle dökülür.. Ancak yolculuk bitmez. Yolculuğu gölden su artıma tesisine doğru devam eder. Arıtıldıktan sonra borularla evlerimize ulaşır, musluktan akar veya bir çocuğun bardağında lıkır lıkır içilip mideye indirilir. Doğanın parçası olan insan bedenine girdiği için döngü bitmez. Ter olarak vücudundan dışarı çıkar, yere damlar. Yeniden buharlaşır, bulutuna kavuşur. Artık kış  gelmiştir. Kar tanesi olarak yeryüzüne iner.

Tübitak Popüler Bilim Kitaplığı tarafından yayımlanan ‘Bir Su Damlasının Yolculuğu’ tüm bu süreci bir hikaye gibi bilimsel verilerle çocuklarımızın anlayabileceği biçimde anlatmış. Yazarı Suzanne Slade, çizeri ise Holli Conger.

Böyle yağmurlu bir günde yağan yağmur damlalarının bitmeyen yolculuğuna çocuklarımızla birlikte eşlik etmeye ne dersiniz?


Sevgiyle..