Wednesday, March 16, 2016

Küçük Kutup Ayısı Ren Geyiklerini Kurtarıyor



Bugün sizleri oğlumla çok sevdiğimiz bir kahraman ile tanıştırmak istiyorum. Küçük Kutup Ayısı Lars. Lars kutuplarda yaşayan bir ayı yavrusu. Kendisi oldukça hareketli. Dolayısıyla türlü maceralara dahil oluyor.
Kitabımız ‘Küçük Kutup Ayısı Lars Ren Geyiklerini Kurtarıyor’. Bu kitapta Lars ve bizon arkadaşı Oskar sürüsünden ayrı düşüne bir Ren geyiği Oliver’a yardım edip annesine kavuşturuyor. Ancak bu sefer de Ren geyiklerinin yolunu bir tel örgünün kapattığını görüyorlar. Tel örügüyü aşıp güneydeki kışlık otlaklarına gidemeyen Ren geyiği sürüsüne yardım etmek için Lars’ın aklına parlak bir fikir geliyor. Acaba bu ne olabilir? Kitap çok sıcak bir yardımlaşma ve arkadaşlık hikayesi. Ama aynı zamanda okurken kutupların doğasını da öğrenip, insanların doğaya yaptıkları müdahalenin kutuplardaki doğal yaşamı nasıl etkilediğine de tanıklık ediyoruz. 
Küçük Kutup Ayısı Lars Beyaz Balina Yayınları tarafından yayınlanan bir seri. Küçük Kutup Ayısı Arkadaş Ediniyor, Küçük Kutup Ayısı Beni Eve Götür, Küçük Kutup Ayısı ve Büyük Balon,

Küçük Kutup Ayısı NEreye Gidiyorsun, Küçük Kutup Ayısı ve Balinalar, Küçük Kutup Ayısı ve Köpek YAvrusu, Küçük Kutup Ayısı ve Küçük Cesur Tavşan, Küçük Kutup Ayısı ve Yardımsever Kedi serinin diğer kitapları. Her bir kitap ayrıca el yazısıyla da yayınlanmış. Yazarımız Hans de Beer. Çevirmen ise Saadet Tokmak. Yayınevi kitabı 7 yaş ve üzeri olarak gruplandırmış. Biz biraz daha erken yaşta tanıştık Lars ile. Siz de belki daha küçük yaşlarda da okumayı deneyebilrisiniz. Tanıştığımızdan beri Küçük Kutup Ayısı LArs’ı çok sevdiyoruz. Bakalım okuyunca siz neler hissedeceksiniz?