Wednesday, June 1, 2016

Bir Yağmur Damlasının Yolculuğu


Günaydın! Yarın 'Bir Yağmur Damlasının Yolculuğu' yayında olacak :)


Tombik Ayı Kaybolunca

Çocuğu olup da, onun kaybolabileceği endişesini taşımayan ebeveyn hemen hemen yoktur sanırım. Hele büyükşehirlerde yaşayanlar için. Evet bizler anne ve baba olarak çok dikkat etmeliyiz, ancak hayatın içinde kontrolün bizde olmayabileceği anlar da var. Bu sebeple çocuklarımızı da bu konuda eğitmek çok önemli. Ancak bu öyle zorlu bir iş ki. Kalabalıkta kaybolabileceklerini, yabancılar ile konuşmamaları, oyun oynarken uzaklaşmamaları gerektiğini çocuklarımıza korkutmadan, içlerine kapanmalarına sebep olmadan anlatmak, öğretmek zorundayız. Bütün bu durumları anlatan kitaplar okumak çocuklarımızın durumu kavrayabilmeleri için oldukça etkili. Bugün kitabımızda bir kaybolma ve dayanışma hikayesi okuyacağız.

Kahramanımız sevimli bir tombik ayı. Yiyecek toplamak için uzaklara giden Tombik ayı doymadığı için dönüş zamanı geldiği halde evine dönmez. Ancak zaman ilerlemiştir. Rüzgar kuvvetlenir, fırtınaya döner. Tombik Ayı ne yapacağını bilemez, korkmaya başlar. Tam da bu sıralarda arkadaşları onu bekliyordur. Tombik Ayı’yı aramak için yola koyulurlar.

Tombik Ayı Kaybolunca’ Pearson tarafından yayımlanan bir arkadaşlık hikayesi. Yazar Karma Wilson, resimleyen Jane Chapman, çeviri ise Gülbin Baltacıoğlu. Cümleleri orijanali gibi kısa, anlaşılır çocukların seveceği şekilde kafiyeli biçimde çevirmek çok zor bir iş olmasına rağmen, kitabın metni su gibi akıp gidiyor. ‘Tombik Ayı Hastalanınca’ ve ‘Tombik Ayı Acıkınca’ serinin diğer kitapları.


Sevgiyle...