Tuesday, May 24, 2016

Zamanda Yolculuk Yapan Kurt (Mynet Anne&Çocuk)



'Zamanda Yolculuk Yapan Kurt'u Mynet Anne&Çocuk sayfasında okuyabilirsiniz.

Bebek Koala Banyoda

Arda doğduğu tam zaman ben de çoğu anne gibi bir an evvel ona kitap okumak istiyordum. Şu an çocuk kitaplarının 0-3 kategorisi çok zengin, ne yazık ki benim oğlum doğduğu zaman durum böyle değildi. Çocuk kitaplarının bu şekilde zenginleşmesi çok memnuniyet verici. Objeleri tanıtan kitaplar yerine biz de serüvenimize hikaye anlatan kitaplar ile başlamıştık. İşte bugün sizle onlardan birini paylaşmak istiyorum. 

Bizim ilk okuma Mandolin Yayınları tarafından yayımlanan Koala Serisi’ydi. Ben bu serinin 0-3 yaş kategorisi için klasik olduğunu düşünüyorum. Çok basit cümleler ile anlatılan hikayelerden oluşan  sekiz kitaplık seride sevimli bir Koalanın Akşam Yemeği, Doğum Günü, Banyoda, Bahçede, Çiftlikte, Küçük Orkestra, Kayıp Oyuncak, Anaokulunda isimli maceralarına tanıklık ediyoruz. Çizimler son derece sade ve ilgi çekici. Her kitapta sayfanın altında hikayenin içinde geçen nesnelerin resimleri var. Böylece çocuğunuz pek çok yeni kelimeyi ve nesneyi öğreniyor. Örneğin Banyoda kitabında çoraplar, şampuan, küvet, musluk vs. gibi pek çok resim var.

Biz Koala Serisi’ni çok sevmiş ve defalarca okumuştuk. Özellikle Küçük Orkestra’yı okurken müzik aletlerini tanımak, onların seslerini çıkarmaya çalışmak çok eğlenceliydi. Arda henüz konuşmaya dahi başlamamışken müzik aletlerini tanımış, onların seslerini çıkarmaya çalışırdı. 

Acaba siz en çok hangisini seveceksiniz?

Sevgiyle...